BLOG

WORK AND TRAVEL'DA BÖLGE SEÇİMİ

Work and Travel Programında Bölge seçiminde hangi kriterler ön plana çıkmaktadır?

2017-09-05 11:14:33

WORK AND TRAVEL'DA BÖLGE SEÇİMİ

Work and Travel öğrencilerin büyük metropol merkezlerinden ziyade sezonluk işlerin daha yoğun olduğu küçük kasabalarda çalışmasına olanak tanır. İş seçimi yaparken pek çok farklı eyalette birbirinden farklı kasaba ve şehir görmek mümkündür. Nokta atışı şehir ya da bölge seçimleri Work and Travel programının doğasına çok uygun değildir. Bu sebeple iş seçiminde katılımcının kendi önceliğini iyi belirlemesi ve bu doğrultuda seçim yapması gerekmektedir. Çünkü Work and Travel’ da bütün isteklerin dört dörtlük yerine getirilmesi mümkün değildir. Hem büyük bir yerleşim bölgesine gitmek hem de bu bölgede yaşarken az harcama yapmayı beklemek çok makul olmayacaktır.

Programın amacı her ne kadar para kazanmak olmasa da programa katıldıktan sonra para kazanmak isteyen kişiler iş seçimi yaparken gündelik hayatın görece daha ucuz olduğu, ekstra ulaşım masrafının ve konaklama masraflarının daha az olabileceği bölgelere yönlendirilmelidirler. Dolayısıyla bu tarz şehirlere gitmiş öğrencilerin para biriktirme olanağı artmış olacaktır. Ayrıca küçük kasabalarda sosyal hayatın içinde bulunmak çok daha kolay olacaktır. Turist görmekten hoşlanan insanlar ile kaynaşmak bu bölgelerde dil gelişimi için de ekstra bir avantaj sağlar durumdadır.

Work and Travel‘da okyanus kenarı şehirler de oldukça popülerdir. Her sene pek çok öğrenci bu tarz bölgelere gitmek için tercih yapar. Okyanus kenarı şehirlerde yaşam oldukça pahalı olduğu gibi Work and Travel programı ile bu şehirlere gelen öğrenci sayısı da oldukça fazladır. Dolayısıyla yaşam mücadelesi için ekstra çaba göstermek gerekecektir. Sosyal hayata çok daha kolay ayak uydurabilecek, kendini iyi ifade edebilen ve girişken olan bireyler için bu bölgelerde yaşam daha kolay olur.

Programın büyük bir kısmı iş hayatının içinde geçeceği için gidilecek bölge seçimi oldukça önem kazanıyor. Bu noktada yapılması gereken ilk adım programdan ne beklenileceğini iyi bir şekilde belirlemektir. Bu belirlenen önceliğe göre danışmanlarınız ile birlikte iş listesi detaylı bir şekilde incelenmelidir.