WORK AND TRAVEL

Work And Travel Vizesi Nedir?

J1 Vizesi nedir, nasıl alınır?

Programa katılabilmek için her öğrenci İstanbul'daki Amerika Başkonsolosluğu ya da Ankara'daki Amerikan Büyükelçiliği'nden J1 vize başvurusu yapmak ve onay almak durumundadır.

Vize görüşmeleri yüz yüze gerçekleşmektedir. Vize formlarınızın doldurulması, randevularınızın organizasyonu Success International Yurtdışı Eğitim tarafından yürütülür. Randevu tarihlerinden önce evrak dosyaları hazırlanan her öğrencinin vize oryantasyonu danışmanlarımız tarafından bizzat verilir ve gereken bütün bilgiler detaylı bir şekilde aktarılır.

Vize randevusu için gereken evraklar şunlardır:

*DS 160 Formu (Danışmanlarımız tarafından sizin adınıza elektronik ortamda doldurulur.)

*DS 2019 Belgesi (Çalışma izin belgesi, Success tarafından Amerika'dan getirtilir.)

*SEVIS Dekontu (Success tarafından online olarak ödemesi gerçekleştirilir.) 

*5x5 boyutunda biyometrik fotoğraf (Arka fon beyaz, alın ve kulaklar açık)

Haziran 2023 tarihi itibarıyla vize başvuru ücreti 185 USD olarak güncellenmiştir.

Bknz:

*Pasaport (Gidiş tarihinizden itibaren en az 6 ay daha geçerli olmalıdır.)

*Kapalı ve mühürlü zarfta İngilizce Transkript (Okul tarafından verilmiş mühürlü olarak kapalı zarfta olmalıdır.)

Vize Oryantasyonu

Success International Yurtdışı Eğitim olarak en çok önemsediğimiz konulardan bir diğeri ise bütün sürecinizi bilinçli bir şekilde tamamlamanızı sağlamaktır. Vize oryantasyonları programa en az bir kez katılmış tecrübeli danışmanlarımız tarafından verilmektedir. Vize oryantasyonunda değinilen en önemli noktalar:

*Evraklarınızın tanıtımı

*Görüşme esnasında karşılaşabileceğiniz sorular ve vermenizin uygun olacağı olası cevaplar

*İçinde bulunacağınız atmosfer ve psikolojik durum

*Konsoloslukta adım adım yapmanız gerekenler

 - ABD Konsolosluğu Ankara'da Ayrancı semtinde, İstanbul'da ise İstinye'de bulunmaktadır.

Konsolosluğa vize başvuru saatinden yarım saat öncesinde gelmelisiniz. Güvenlik biriminin önünde oluşmuş bir sıra görmeniz muhtemeldir. Güvenlik görevlilerinin hangi saat randevularını içeriye çağırdıklarını takip ederek, güvenlik araması için içeriye gireceksiniz. Üzerinizde herhangi bir metal, anahtarlık, çanta vs bulunmaması gerekmektedir. OSYM sınavlarına girer gibi hazırlanarak sadece evraklarınız ve kimliğiniz ile içeriye girmeniz sizin için daha uygun ve kolay olacaktır. Güvenlik aramasından sonra bir görevli sizin evraklarınızı kontrol edecek ve parmak izinizi almak üzere bir sıra numarası verecektir. Parmak izi vermek için sıranız geldiğinde size tarif edilen şekilde parmak izinizi vereceksiniz ve vize görüşmesini beklemek üzere yeniden sıranızın gelmesini bekleyeceksiniz. O esnada vize görüşmelerini yapan memurlara arkanız dönük şekilde, banka sırası bekler gibi vize görüşme sırasının size gelmesini bekleyeceksiniz. Sizin sıra numaranız yandığında ilgili vize memurunun karşısına gideceksiniz. Aranızda bir cam bölme olacak ve vize memuru size camın arkasından mikrofon ile seslenecektir, siz de onun sesini önünüzdeki küçük hoparlörden duyacaksınız. Bu esnada tam anlaşılamayan veya kesilen sesler olabiliyor, bu durumda çekinmeden anlamadığınız yerleri veya duymadığınız yerleri sorabilirsiniz. Vize görüşmesinde sizlere nerede okuduğunuz, bölümünüz, not ortalamanız, ABD'de nereye gittiğiniz, yapacağınız iş, daha önceki tecrübeleriniz, neden bu programa katıldığınız, daha önce yurtdışına çıkıp çıkmadığınız, ABD'de acil durumlarda ne yapacağınız, Human Traffiking dokümanını okuyup okumadığınız ve o esnada gelişen duruma göre vize memurunun yönelteceği doğaçlama sorulara muhatap olacaksınız. Genelde birkaç dakika içerisinde görüşme sonlanacaktır. Pasaportunuz vize memurunda kalır, diğer evrakları size verir ve vizeyi aldığınıza dair bir tebrik kağıdını size uzatır. Bu durumda vizeyi almışsınız demektir. Vize vermediği durumda pasaportunuz dahil tüm evrakları size verecek ve vizeyi uygun görmediğine dair standart bir mektubu size teslim edecektir. Vize alamamınız durumda tekrar başvurma hakkınız bulunmaktadır. Vize almışsanız, pasaportunuz, vize görüşmesinden önce belirttiğiniz PTT adresine bir iki gün içerisinde vize basılmış olarak gönderilecektir. Kendinize güvenin,normal bir öğrenci iseniz, orta seviyede İngilizce biliyorsanız, ABD'de kalmak gibi bir niyetiniz yoksa size vize vereceklerdir. Görüşme esnasında heyecan yapacak, korkacak, endişelenecek bir durum olmadığını bilin. Şimdiden başarılar dileriz!

 

 

 

 

Work and Travel, her üniversite öğrencisinin en az bir kez tecrübe etmesi gereken dünyanın en popüler kültürel değişim programıdır.
Work And Travel hakkında duyduklarınızdan hangileri doğru? Yanlış bilinenleri açıklıyoruz.
Work And Travel programına kimler katılabilir? İstenilen özellikler nelerdir?
Work And Travel maceranızın sonunda Türkiye'ye hangi kazanımlarla dönersiniz?
Program türleri, başvuru ve kayıt hakkındaki bilgiler.
J1 Vizesi nedir, nasıl alınır?
Work And Travel ve Amerika ile ilgili size ilginç gelebilecek bazı kalıplar
Başlıca Work and Travel işleri hakkında detaylı bilgiler.
Work and Travel programı kapsamında yasak olan, çalışamayacağınız işlerden bazıları hakkında detaylı bilgiler
Work and Travel katılımcılarının üzerinde en çok düşündükleri konuya açıklık getirelim.
Work And Travel job fair
Work and Travel program sponsoru tam olarak nedir, ne yapar?
Work and Travel programında konaklayabileceğiniz yerler
Bir kaza veya hastalık durumunda Work and Travel programı kapsamında size yapılan zorunlu sağlık sigortasından nasıl faydalanırsınız?
Amerika hakkında merak edebilecekleriniz
Work and Travel program Fiyatları
Vize Bitiş Tarihinin Anlamı
Work and Travel'ın en çok merak edilenleri
İzmir Work And Travel Ofisi